...

Kiropraktik

En dybdegående indsigt i bevægeapparatets sundhed

Kiropraktorens rolle

Ekspertise i muskler, knogler og led

Kiropraktik er et anerkendt sundhedsfag, og kiropraktorer har en omfattende uddannelse bestående af en 5-årig kandidatuddannelse på universitetet efterfulgt af et 1-årigt praktisk forløb på en kiropraktorklinik. De tilbyder rådgivning og behandling til mennesker med smerter og nedsat funktion i kroppens muskler og led. Typisk søger folk kiropraktisk behandling for ryg- og nakkesmerter, iskias, hovedpine eller tilstande som diskusprolaps og spinal stenose. Men kiropraktorerne behandler også et bredt spektrum af andre smerter i bevægeapparatet samt idrætsskader og lignende.

Som en del af deres professionelle ansvar har kiropraktorer både diagnosticerings- og henvisningsret og kan henvise til relevante sygehusafdelinger og billeddiagnostiske undersøgelser.

Formålet med kiropraktisk behandling er at genoprette normal funktion i kroppens muskler og led og derved mindske eller fjerne smerter. Behandlingen kan bestå af en kombination af elementer, afhængigt af problemets omfang, og omfatter ofte en række manipulationsteknikker og anden manuel behandling af led og bløddele.

Moderne rygbehandling indebærer også øvelser, træning og rådgivning som en vigtig del af den helhedsorienterede tilgang. Forebyggelse spiller en vigtig rolle i behandlingsforløbet, da risikoen for tilbagevendende problemer desværre er høj, især efter en skade. Forebyggende strategier inkluderer især træning.

De fleste behandlinger hos kiropraktor er smertefri, skønt det er normalt at opleve en vis ømhed og træthed efterfølgende. Alvorlige bivirkninger er dog meget sjældne.

Kiropraktik har traditionelt fokuseret på nervesystemet og kroppens naturlige balance. Moderne kiropraktik har udviklet sig og omfatter nu mange forskellige behandlingsmetoder. Det anerkendes nu, at årsagerne til smerter ofte er multifaktorielle – omfattende miljømæssige, mentale og fysiske faktorer samt specifikke anatomi- og strukturrelaterede forhold, som alle spiller en rolle i, hvordan smerter opleves og overkommes.

Kiropraktik anvendes til behandling af mennesker i alle aldersgrupper, fra spædbørn og børn til ældre, og adresserer en bred vifte af problematikker, herunder men ikke begrænset til:

  • Rygsmerter
  • Nakkesmerter
  • Hovedpine
  • Iskias
  • Strålende smerter fra ryggen til armene eller brystkassen
  • Diskusprolaps
  • Smerter i hofte, knæ og fødder samt skuldre, albue, hænder og kæbe
  • Idrætsskader

 
Det er værd at bemærke, at kiropraktorerne er kompetente til at tage hånd om stort set alle lidelser i bevægeapparatet. Behandlingsmetoderne, der anvendes af kiropraktorer, er i overensstemmelse med de anbefalinger, som er fastlagt af Sundhedsstyrelsen og internationale sundhedsorganer.

Undersøgelse og billeddiagnostik

Hos Kiro7000 tilbyder vi præcis diagnostik med avanceret digitalt røntgen- og ultralydsudstyr for nøjagtig behandling af knogler og blødt væv.

Hvad kan vi hjælpe med?

Når du oplever smerter, tilbyder Kiro7000 en omfattende kiropraktorguide med artikler og videoer om bevægeapparatets lidelser.

Børn og kiropraktik

Dit barn er aldrig for ung til kiropraktik. Vores erfarne børnekiropraktorer tilpasser nænsom behandling til alle aldersgrupper, fra spædbørn til teenagere.

Spædbørn

Intet barn er for lille til kiropraktisk behandling. Vores skånsomme tryk tilpasses dit spædbarns behov for sund motorisk udvikling.

Idrætsskader

Uanset om du er motionist eller professionel, behandler vi idrætsskader med kiropraktik, fysioterapi og massage for optimal heling og forebyggelse.

Tværfaglig behandling

Hos Kiro7000 kombinerer vi kiropraktik, fysioterapi og massage for at levere omfattende behandlinger af ryglidelser og smerter i bevægeapparatet.